Sara’s Hawaii kyckling

4 – 6 pers

Råris

  • 2 kyckling bröstfiléer
  • 1 liten påse jordnötter
  • 1 banan
  • 450g skivad ananas på burk
  • 1 påse Santa Maria Oriental marinad
  • 4tsk Heinz Original chilisås
  • 3dl matlagningsgrädde
  • 1dl mjöl
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Soja

Gör såhär:

Skär kycklingen i 2-3cm stora bitar. Rulla kycklingen i marinaden och sen i mjölet. Stek bitarna några minuter i en stekpanna med margarin i. Tills de blir gyllenbruna. Häll ananasspadet i en skål. Häll även i grädden, sojan, chilisåsen och resten av marinaden. Vispa lite lätt. Häll i kryddorna. Var försiktig med curryn. Använd inte för stark om du inte gillar det. Tärna 4 av ananasringarna och skiva bananen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Häll över såsen och lägg i bananbitarna och ananasen. Häll över lite jordnötter. Se till att såsen täcker allt. Ugnsbaka i 35 minuter 220C.

Servera med ris till

Kojiki #2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *