4 – 6 pers
Råris
- 2 kyckling bröstfiléer
- 1 liten påse jordnötter
- 1 banan
- 450g skivad ananas på burk
- 1 påse Santa Maria Oriental marinad
- 4tsk Heinz Original chilisås
- 3dl matlagningsgrädde
- 1dl mjöl
- Curry
- Paprikapulver
- Soja
Gör såhär:
Skär kycklingen i 2-3cm stora bitar. Rulla kycklingen i marinaden och sen i mjölet. Stek bitarna några minuter i en stekpanna med margarin i. Tills de blir gyllenbruna. Häll ananasspadet i en skål. Häll även i grädden, sojan, chilisåsen och resten av marinaden. Vispa lite lätt. Häll i kryddorna. Var försiktig med curryn. Använd inte för stark om du inte gillar det. Tärna 4 av ananasringarna och skiva bananen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Häll över såsen och lägg i bananbitarna och ananasen. Häll över lite jordnötter. Se till att såsen täcker allt. Ugnsbaka i 35 minuter 220C.
Servera med ris till
Kojiki #2