Fläskkotlett med rotfruktsblandning

4 port

Ingridienser:

  • Hel benfri fläkkotlett
  • 8-10 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 rödlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2-3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 25g margarin
  • Idealmjöl (mängd efter behov)

Tillagning’: Rotfruktsblandning

  • Gör klyftor av potatisen
  • Skiva moroten i lagom bitar
  • Rödlöken delar i fyra delar
  • Vitlöken hackas
  • Lägg allt i en långpanna
  • häll olivoljan över allt
  • salta
  • peppra
  • in i ugnen 200grader ca 30min
  • rör om då och då

Köttet:

salta och peppra köttet samt lite timjan. Stek yta på köttet i gryta, häll på vatten och låt stå och småbubbla i 2 timmar. Ta ur köttet och skiva det.

Sås:

Smält 25g margarin i en kastrull och blanda i Idealmjöl. Sila skyn efter köttet ner i kastrullen under omrörning. Smaksätt med valfria kryddor

Smookey #2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *