4 port
Ingridienser:
- Hel benfri fläkkotlett
- 8-10 potatisar
- 4 morötter
- 4 rödlökar
- 4 klyftor vitlök
- 2-3 msk olivolja
- salt
- peppar
- timjan
- 25g margarin
- Idealmjöl (mängd efter behov)
Tillagning’: Rotfruktsblandning
- Gör klyftor av potatisen
- Skiva moroten i lagom bitar
- Rödlöken delar i fyra delar
- Vitlöken hackas
- Lägg allt i en långpanna
- häll olivoljan över allt
- salta
- peppra
- in i ugnen 200grader ca 30min
- rör om då och då
Köttet:
salta och peppra köttet samt lite timjan. Stek yta på köttet i gryta, häll på vatten och låt stå och småbubbla i 2 timmar. Ta ur köttet och skiva det.
Sås:
Smält 25g margarin i en kastrull och blanda i Idealmjöl. Sila skyn efter köttet ner i kastrullen under omrörning. Smaksätt med valfria kryddor
Smookey #2