Du behöver:
- Jäst – 1 paket
- Salt
- Turkisk yoghurt (alternativt matolja)
- Morötter
- Vetemjöl
- Rågmjöl
- Vatten
Tillagning:
- Blanda i jäst, salt, vatten (~8dl), 3msk turkisk yoghurt (alt 0.5dl naturell matolja), 5dl råg- och vetemjöl samt rivna morötter
- Knåda runt tills det inte blir så vattnigt
- Tillsätt 7-10dl vetemjöl och justera med vatten tills det ser ut som en deg
- Morötterna ska vara finrivna, inte som på bilden, detta är för att jag inte har ett okej rivjärn. Låt jäsa i ~90min först, använd sen vetemjöl för att kavla runt det till frall-liknande skapelser och låt de sedan jäsa i 45-60min till.
- Sen in i ugnen i 15-20min (de ska vara gyllenbruna) på 225 grader i ugnen. Servera när det inte är tossigt varmt.
Tips: Använd ugnsplåtspapper då det är lätt att de fastnar på plåten. Vattnet ska vara fingervarmt.
Patogen