Morötsbullar

Du behöver:

  • Jäst – 1 paket
  • Salt
  • Turkisk yoghurt (alternativt matolja)
  • Morötter
  • Vetemjöl
  • Rågmjöl
  • Vatten

Tillagning:

  1. Blanda i jäst, salt, vatten (~8dl), 3msk turkisk yoghurt (alt 0.5dl naturell matolja), 5dl råg- och vetemjöl samt rivna morötter
  2. Knåda runt tills det inte blir så vattnigt
  3. Tillsätt 7-10dl vetemjöl och justera med vatten tills det ser ut som en deg
  4. Morötterna ska vara finrivna, inte som på bilden, detta är för att jag inte har ett okej rivjärn. Låt jäsa i ~90min först, använd sen vetemjöl för att kavla runt det till frall-liknande skapelser och låt de sedan jäsa i 45-60min till.
  5. Sen in i ugnen i 15-20min (de ska vara gyllenbruna) på 225 grader i ugnen. Servera när det inte är tossigt varmt.
Tips: Använd ugnsplåtspapper då det är lätt att de fastnar på plåten. Vattnet ska vara fingervarmt.

Patogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *