Serveras med ris eller potatis och en grönsallad med vitlöksdressing
Recept 8 port
Ingredienser:
- Ca 1½ kg fläskfile
- 15 stora champinjoner
- 2 stora lökar
Sås:
- 9 dl milda mini mat eller milda creme 4%
- 3 hönsbuljong
- 2 korkar ättika
- 5 msk ljus sirap
- 5 dl creme fraiche
Gör så här:
- Skär fläskfilen i bitar, banka och dela på mitten
- Stek lätt, salta och peppra
- Stek lök, svamp lätt, salta lite
Blanda milda mini mat, creme fraiche, sirap och ättika och låt koka upp. Lägg i kött,svamp,lök, blanda runt och sätt in i ugnen på 175 grader i 40 min.
Vitlökssallad:
- Isbergssallad
- Gurka
- Tomat
- Lök
Dressing:
- Ta ett tort glas och häll i kallt vatten till hälften
- Olja 4 msk
- Ca 1 kork ättika
- Salt,peppar
- 3 pressade vitlöksklyftor
- Blanda allt och häll över salladen och rör om.
Mihi #1