1 plåt
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 2 msk olja ( från soltorkade tomater)
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 dl finhackade soltorkade tomater
- 2 msk hackad färsk basilika
Till garnering
- 2 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk finhackad basilika
- 1 tsk flingsalt
Tillagning:
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll på vatten i kroppstemperatur (37) och rör om tills jästen löst sig
- Tillsätt olja, salt och mjöl, blandat med bakpulver och rör om tills degen är blandad och smidig. Den ska vara lite kladdig.
- Blanda i hackade tomater och basilika så att de fördelas jämnt i hela degen och låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Stjälp upp degen på bakplåtspappersklädd plåt. ( 20×30 cm.) Tryck ut degen över plåten med mjölade fingrar. Jäs under handduk i 30 min.
- Grädda brödet i 225 grader i ca. 15 min.
- Blanda olivolja, vitlök och basilika. Pensla blandningen över det nygräddade brödet och strö över flingsalt och servera.
Särskilda hälsningar till MiaD från S.
/emolivet

