TOMATFOCCACIA

1 plåt

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olja ( från soltorkade tomater)
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad färsk basilika

Till garnering

  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad basilika
  • 1 tsk flingsalt

Tillagning:

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på vatten i kroppstemperatur (37) och rör om tills jästen löst sig
  2. Tillsätt olja, salt och mjöl, blandat med bakpulver och rör om tills degen är blandad och smidig. Den ska vara lite kladdig.
  3. Blanda i hackade tomater och basilika så att de fördelas jämnt i hela degen och låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Stjälp upp degen på bakplåtspappersklädd plåt. ( 20×30 cm.) Tryck ut degen över plåten med mjölade fingrar. Jäs under handduk i 30 min.
  5. Grädda brödet i 225 grader i ca. 15 min.
  6. Blanda olivolja, vitlök och basilika. Pensla blandningen över det nygräddade brödet och strö över flingsalt och servera.
Särskilda hälsningar till MiaD från S.

/emolivet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *