Skala och koka potatis.
Rödvinssås:
- Smör
- 1 st banan schalottenlök
- 2 msk råsocker
- 4 dl rött vin
- 4 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- kött eller kalvfond
Så här gör du:
Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår. Sila såsen genom en finmaskig sil. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.
Halstra lövbffen. Dvs, stek den i het panna max en minut per sida med lite salt och peppar eller annan valfri kryddning. Stek gärna i lite rapsolja och smör.
Sallad:
- Tomat
- Gurka
- Sallad
- Riven morot
- Babyspenat
Skär tomat och gurka och plocka salladen, blanda alla delar i en skål, Färdigt.
Bara att servera!
MiaD #2