Halstrad lövbiff med rödvinssås och sallad.

Skala och koka potatis.

Rödvinssås:

  • Smör
  • 1 st banan schalottenlök
  • 2 msk råsocker
  • 4 dl rött vin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • kött eller kalvfond

Så här gör du:

Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Rör ner sockret och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår. Sila såsen genom en finmaskig sil. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp och rör ner smör strax före servering.
Halstra lövbffen. Dvs, stek den i het panna max en minut per sida med lite salt och peppar eller annan valfri kryddning. Stek gärna i lite rapsolja och smör.

Sallad:

  • Tomat
  • Gurka
  • Sallad
  • Riven morot
  • Babyspenat
Skär tomat och gurka och plocka salladen, blanda alla delar i en skål, Färdigt.

Bara att servera!

MiaD #2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *