Klyftpotatis, stekt fläskfilé med timjan och pepparrots- & persiljakräm.

Klyftpotatis:

Skala potatis, skär klyftor och lägg i en plåt eller ungssäker form, ingla lite rapsolja och flingsalt över och kör i ugnen i 225ºC i tills potatisen är klar.

Fläskfilé:

Skär fläskfilén i önskade bitar och lägg i en påse, häll i lite olja, lite soja, och önskade kryddor, låt marinera en stund. T.ex. chilipulver, cayenepeppar, timjan och salt & peppar. Stek på lagom värme.

Pepparrots- & persiljakräm:

  • cremé fraiche
  • riven pepparrot
  • persilja
  • salt & peppar

Blanda ingredienserna och smaka av.

Servera med en grönsallad och balsamicoreduktion och något gott att dricka före ircen.

MiaD #1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *