Citronhonungsglaserad kyckling med couscous och saffransyoghurt

Kycklingen:

  • En stor kycklingfilé per person
  • Honung
  • Pressad citron
  • Salt och peppar

Couscousen:

  • Couscous
  • Grönsaksbuljong
  • Färska tomater
  • Slätbladig persilja
  • Gurkmeja
  • Lite olivolja

Saffransyoghurt:

  • Yoghurt (här har vi användt viktväktarnas creme fraiche)
  • Saffran
  • Peppar
  • Lite salt

Tillagning:

Skär kycklingen i mindre bitar, stek på medelvärme tills de är genomstekta. Pressa över ett par matskedar citronjuice, ringla över flytande honung, salta och peppra.
Koka under tiden upp vatten (mängd står på couscouspaketet) lägg i buljong och gurkmeja, rör ner couscousgrynen och låt stå ca 5 minuter (enligt tillagningsanvisningarna på paketet). Hacka tomaterna grovt och persiljan fint. Blanda ner i couscousen tillsammans med lite olivolja.
Mortla saffranet med lite salt. Blanda med yoghurt och peppra lite.

Klart! Irca vidare!

Cissistumpan #4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *