Biffar:
- Ett par kycklingfiléer (ungefär en per person)
- En röd paprika
- En grön paprika
- En purjolök
- Buljongtärning
- Kardemumma
- Curry
- Tomatpuré
- Creme fraiche
Tillagning:
Strimla kycklingen och paprikorna. Skiva purjolöken.Stek på kycklingen lite, lägg över den i en stor gryta. Slå på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt det koka upp och lägg i paprikan och purjolöken, låt allt koka tills paprikorna är mjuka och kycklingen nästan faller samman. Krydda med typ en matsked tomatpuré, runt en tesked curry och något kryddmått kardemumma. Red av med några matskedar creme fraiche, efter smak.
Den här grytan ska egentligen göras på älgkött och långkokas, men jag har testat lite olika och kommit fram till att det går att göra på det mesta, kyckling går snabbt, nötkött och vilt får kokas lite längre så det blir riktigt mört och gott.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Låt puttra så länge du orkar vänta, det blir godare ju längre det puttrar. Blanda i champinjonerna ganska sent, de ska bara bli varma.
Servera med pasta och grönsaker. Kanske aningens riven parmesan om du gillar det.
Cissistumpan #2

