Köttfärsbiffar med löksky

Biffar:

  • Ca 400 gram nötfärs
  • Ungefär 5 matskedar ströbröd
  • Runt 1 dl mjölk
  • En liten lök
  • 1 ägg
  • Salt kanske 1 tesked
  • Vitpeppar runt ett kryddmått
  • En nypa chilipulver

Till lökskyn:

  • Ett par stora lökar
  • Lite socker, kanske en halv matsked
  • Soja
  • Salt och vitpeppar

Tillagning:

Häll ströbrödet i en stor skål, rör i mjölken och låt svälla några minuter. Finhacka löken (jag brukar köra min i hacktillsatsen som jag har till min stavmixer så blir det riktigt finhackat). Lägg i köttfärsen,ägget, kryddorna och den hackade löken i skålen och blanda runt allt tills det är ordentligt blandat men överarbeta inte smeten för då kryper fettet ur köttfärsen och biffarna blir torra och tråkiga.
Provstek en liten bit av köttfärsen och provsmaka för att se om det behövs mer kryddor, forma sedan biffarna med våta händer (det blir lättare då, då fastnar inte så mkt på dina händer och biffarna blir finare). Stek i smör eller margarin på medelhög värme och lägg över biffarna i en kastrull. Ta lite vatten i stekpannan och låt det puttra ett tag, häll skyn över biffarna.
Skiva löken till skyn. Fräs upp lite smör i stekpannan och lägg i löken, stek på ganska låg värme, efter en stund så saltar du och strör över lite socker. Stek tills löken är gyllenbrun och ganska mjuk, sedan häller du i vatten i pannan och kryddar med soja, salt och vitpeppar. Allt hälls över biffarna och sedan får det stå och puttra en stund.

Servera med kokt potatis, sallad och lingonsylt.

Cissistumpan #1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *