Ingredienser:
- 4-6 st schalottenlökar
- 1-2 vitlöksklyftor
- ca 3 dl vitt vin
- en stor näve bladpersillja
- persiljekvistarna
- salt, peppar
- grönsaksfond (valfri fond)
- Matlagningsgrädde
- SMÖR
Räkor
(annan fisk eller skaldjur)
Cocktailtomater i varierande utförande.
Pasta
Skala och finhacka schalottenlökarna, värm upp en gryta och klicka i smör, svetta den hackade löken, persiljekvistarna och riv/pressa i vitlöken. Salta och peppra lite och låt svettas en stund, plocka bort persiljekvistarna och tillsätt vinet, låt puttra någon minut och tillsätt därefter grönsaksfonden och matlagningsgrädden. Låt puttra på medelvärme under lock. Grovhacka bladpersiljan och tillsätt det mesta i grytan efter ca 10 minuter. Lägg i räkorna några minuter innan servering.
Kan du inte koka pasta så bör du hålla dig från detta recept.
Kvarta tomaterna och garnera med dessa och lite hackad persilja.
MiaD #3