6–8 portioner, 1 timme
2 tsk anchochili (t ex Santa Maria)
1 tsk cayennepeppar
250 g mörk choklad (70 %)
175 g smör
2 msk kallt starkt kaffe
5 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk kanel
Tillbehör:
3 dl lättvispad grädde
2-3 msk aprikosmarmelad
1 nypa chiliflakes eller malen anchochili
Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull med smör och kaffe. Smält försiktigt på väldigt svag värme under ständig omrörning. Låt svalna något.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda siktat mjöl, anchochili, cayenne och kanel. Vänd försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i äggsmeten och rör varsamt tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord och bröad kakform (cirka 23 cm i diameter, gärna med avtagbara kanter). Grädda i 175 grader mitt i ugnen i cirka 25 min eller tills kakan nästan stelnat i mitten (prova med sticka). Låt svalna några minuter och stjälp sedan upp kakan.
Vispa grädden och rör ner aprikosmarmeladen. Servera kakan med grädden och strö över lite chiliflakes eller anchochili.
